Reklama
 
Blog | Lukáš Pokorný

Co mi chybí v Řepích

Řepy jsou skvělým místem k žití – dostatek kultury, výborné dopravní napojení na ostatní části Prahy, dětská hřiště. Nic ale není stoprocentní a i v Řepích je mnoho nedostatků, kterým je potřeba se věnovat. Tím největším je minimální informovanost a zapojení občanů do toho, co se v Řepích děje: řepský časopis sice informuje o všem možném, o skutečně důležitých věcech se člověk nedozví téměř nic. Navíc, obrovský přešlap radnice, která odmítla publikovat opoziční článek, vedl ke zřejmě dost drahému sporu se zastupitelem Černovským: ukazálo se na něm, že doby tvrdé cenzury nejsou zdaleka za námi a kritické články nemají v Řepské 17 co dělat…(!!!)

Ale vždyť máme poradní sbor, řeknete si. Ano. Ale ten, kdo si čte zápisy, se sice dozví, kde je rozbitá žárovka nebo co chybí v té a té ulici,  o opravdu důležitých plánech se tam ale nemluví.

A co mám tedy například za otázky?

Proč se už víc jak 10 let táhne plánování sportovního centra na Chobotě? Kolik už nás těch 10 let projednávání stálo?

Jaký bude další rozvoj Řep, když je rozpočet dlouhodobě v minusu?

Kdo rozhoduje o tom, které články se v Řepské 17 otisknou a které ne?

Jak se radnice postavila k zónám placeného stání a co dělá s problémem parkování?

Jak se tvoří strategický plán Řep a co bude jeho obsahem? Jak se zapojí občané?

Proč se začne tunel ve Slánské řešit, až když tam padá sklo?

Proč se občané dozvídají o velkých projektech, až když se začne se stavebními pracemi/kácením stromů/štěrkováním zeleně? 

Řepy chtějí prý být „smart“. Tedy chytré. Aby byly opravdu „smart“, budou potřebovat jednu zásadní věc: otevřít se občanům, informovat je o důležitých věcech a zapojovat je do rozhodování. Ne naoko, ale doopravdy.

Reklama