Reklama
 
Blog | Lukáš Pokorný

Devět pater do Laudovky – občane, smiř se s tím!

Náš časopis „Řepská 17“ má být výkladní skříní Řep. Tento předpoklad splňuje na sto procent: spousta krásných obrázků, fotek, příběhů a informací o různých akcích v Řepích. Pokud bychom ji ale měli brát jako nástroj komunikace s občany o opravdu důležitých věcech, je výsledek tristní.

Konkrétním příkladem nám budiž případ výstavby devítipatrového multifukčního domu v ulici Laudova. Okolnosti rozhodnutí Rady, která souhlasila s projektovou dokumentací, jsou obyčejnému řepskému občanovi zcela neznámé: víme jen, že v části Řep, kde se bojuje o každé parkovací místo a kde si lidé obzvlášť váží každého kousku zeleně, se postaví velký barák.

Přitom v Řepské 17 je tak důležitému záměru, který bude mít léta dopad na kvalitu života obyvatel v Laudově ulici, věnována Jedna krátká zmínka na první straně. Jako by se nejednalo o důležitý projekt, který si zaslouží minimálně jednu stranu vysvětlení a předložení plánů, jak se Radnice hodlá vyvolat s negativními jevy okolo stavby.

Otázek je spousta:

– co znamená multifunkční objekt?
– kde budou noví obyvatelé parkovat?

– jak se mohou občané, přímo dotčení stavbou, zapojit a ovlivnit tak podobu stavby?

– atd. atd.

Bohužel, odpovědi na tyto otázky se zřejmě nikdy nedozvíme – nebo s odstupem několika měsíců. A to je jediný důvod, proč se lidi mohou jen dohadovat o důvodech vedoucích k tak kontroverznímu rozhodnutí. Není překvapující, že fantazie jede na plné obrátky…

Reklama